Ražniči z telecího brzlíku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ražniči z telecího brzlíku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27517 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
200 g | Chléb konzumní |
50 ml | Citronová šťáva |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
225 g | Máslo čerstvé |
12 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
800 g | Telecí brzlík |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 620,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Telecí brzlík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ražniči z telecího brzlíku postup přípravy receptu:
1 | Maso zalijeme slabším vývarem a pomalu uvedeme k varu, necháme vařit po dobu pěti minut. |
2 | Poté odstraníme cévy a blány. Zabalíme do čistého plátna a zatížené 2kg závažím necháme 60 minut odležet. |
3 | Takto připravené maso pokrájíme na kousky o velikosti 1x1x2 cm. |
4 | Zakapeme olejem, posypeme sekanou petrželí, dobře promícháme. |
5 | Slaninu pokrájíme na kousky 2x2 cm velké. |
6 | Chleba zbavíme kůrek a rozdrobíme. |
7 | Kousky masa střídavě napichujeme na jehly, prokládáme slaninou. Ražniči potřeme rozpuštěným máslem (30 g) a obalíme v nadrobeném chlebu. |
8 | Dáme grilovat na 18 minut, během grilování otáčíme, osolíme a opepříme. |
9 | Vařenou rýži smícháme s trochou másla, citrónovou šťávou a nasekanou petrželí. Podáváme jako přílohu k ražniči. |