Roštěná s česnekovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná s česnekovým máslem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27518 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
6 g | Estragon |
750 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
130 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 90,7mg |
Vláknina | 955,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná s česnekovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, opepříme a necháme osmahnout na 30 g rozpáleného másla. |
2 | Zbylé máslo pokrájíme na menší kousky. |
3 | Osmažené maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Na pánvi zpěníme oloupaný česnek, přidáme koření, ocet, sůl a pepř. |
4 | Smažíme takřka do vyvaření veškeré tekutiny. |
5 | Poté pánev odstavíme z plotny a všleháme připravené máslo, vznikne nám hustý krém. |
6 | Trochou omáčky přelijeme hotové maso, zbytek přendáme do malé misky. |
7 | Podáváme posypané sekanou petrželí. |
8 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, maso servírujeme velmi teplé. |