Roštěnec po mexicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnec po mexicku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27520 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
125 g | Fazole červené |
12 ml | Olej stolní |
30 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
30 g | Vepřová kýta uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 528,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole červené, Olej stolní, Paprika zelená, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vepřová kýta uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnec po mexicku postup přípravy receptu:
1 | Fazole dáme vařit do studené vody cca na 90 minut. |
2 | Vepřové maso pokrájíme na drobné kostičky, necháme osmažit na rozpáleném oleji. Poté vyjmeme z pánve a dáme stranou. |
3 | Zeleninu pokrájíme na malé kousky a společně s česnekem a cibulí necháme osmažit dozlatova. Přisypeme fazole a maso a smažíme 5 minut. |
4 | Celou směs přendáme do hrnce, přisypeme rýži, hodně osolíme, zalijeme 300 ml vody, necháme přiklopené vařit do vstřebání veškeré vody. |
5 | Mezitím ugrilujeme roštěnec, maso potřené olejem grilujeme cca 1 minutu na 100 g váhy masa. Při otočení masa na grilu jej osolíme a opepříme. |
6 | Hotové maso posypeme sekanou petrželí, ihned podáváme s přílohou z fazolí, rýže a zeleniny. |