Recept

Jehněčí kýta s česnekovou smetanou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27524

Ingredience

2 ks Bobkový list
1500 g Jehněčí kýta
10 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
300 ml Smetana 12% (konzumní)
3 špetka Sůl
6 g Tymián čerstvý
15 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 673kJ
2% Sacharidy 7 g
61% Tuky 45 g
15% Sodík 301 mg
85% Bílkoviny 48 g

Jehněčí kýta s česnekovou smetanou postup přípravy receptu:

1

Maso prošpikujeme česnekem, tučné části lehce nakrojíme a potřeme máslem.

2

Vložíme do pekáčku, posypeme stroužky česneku, přidáme koření, podlijeme 250 ml vody, necháme péct při 270 °C (na 500 g masa cca 15 minut).

3

Před koncem pečení dobře osolíme a opepříme.

4

Upečené maso necháme v teple, česneky vyjmeme, dužiny vymačkáme do smetany, dobře promícháme, osolíme, opepříme a lehce ohřejeme.

5

Vhodnou přílohou je vařená zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept