Sýrová vřeténka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová vřeténka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27525 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
30 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 842,8mg |
---|---|
Cholesterol | 148,7mg |
Draslík | 65,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová vřeténka postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, másla a soli vypracujeme směs, do jejíhož středu dáme smetanu a strouhaný sýr. |
2 | Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát cca 25 cm velký. |
3 | Vroubkovaným rádýlkem vykrajujeme proužky 1x5 cm velké, které stáčíme do vřetének. |
4 | Potřené rozšlehaným žloutkem necháme péct při 220 °C cca 10 minut. |
5 | Podáváme vystydlé. |