Vepřový košut - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový košut
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 27526 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
800 g | Vepřová plec |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 644,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Nové koření celé, Pepř černý celý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián sušený, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový košut postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso osolíme, posypeme tymiánem, celým pepřem a novým kořením. Obložíme lístky šalvěje, přidáme bobkový list a necháme v chladničce 2 dny rozležet. |
2 | Maso pečeme v troubě za občasného podlévání vodou téměř doměkka. Vyjmeme z trouby, potřeme sardelovou pastou a přelijeme přecezenou šťávou. Vrátíme do trouby a dopečeme doměkka. |
3 | Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky. |