Květák zapečený s bramborami a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák zapečený s bramborami a uzeným masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 27534 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 ks | Květák |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 137,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 304,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 151,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Květák, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Sýr Eidam cihla 40%, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák zapečený s bramborami a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný, na růžičky rozebraný květák, oloupané, celé brambory a očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, okurku nasekáme a uzené maso nakrájíme na kostičky. Vše vsypeme do mísy a vmícháme vychladlý květák s mrkví. |
3 | Uvařené brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Pokryjeme připravenou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Zalijeme rozšlehanými vejci a poklademe vločkami másla. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |