Pikantní skopová plec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní skopová plec
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 27537 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Kapary |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
700 g | Skopová plec |
150 g | Slanina vepřová |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 115,1mg |
Vláknina | 955,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Sardelová pasta, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní skopová plec postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso očistíme a omyjeme. Slaninu nakrájíme na hranolky, potřeme je nastrouhanou cibulí, sardelovou pastou a prošpikujeme jimi maso. Plec na povrchu osolíme, vložíme do kastrolu s olejem a dusíme za občasného podlévání vodou (nebo vývarem). |
2 | Měkké maso vyjmeme a do omáčky přidáme citronovou kůru a nasekané kapary. Poprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. |
3 | Podáváme s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem. |