Polévka z křídel a pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z křídel a pórku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 2754 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kari koření |
4 ks | Kuřecí křídla |
2 ks | Libeček |
5 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Pórek |
1 hrst | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Kuřecí křídla, Pepř černý celý, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z křídel a pórku postup přípravy receptu:
1 | V tlakovém hrnci uvaříme doměkka křídla s pepřem a solí. Poté vývar přecedíme. |
2 | Mezitím si očistíme pórky, bílou část pokrájíme na kolečka, zelenou část posekáme nadrobno. |
3 | Do přecezeného vývaru dáme rýži, kari koření, libeček, povaříme, poté přidáme kolečka pórku a doplníme vodou na 1 a 1/2 litru, přisypeme sekanou zelenou část pórků, osolíme, povaříme a nakonec přidáme drobně nakrájené maso z křídel. |