Pstruh plněný celerovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh plněný celerovou směsí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 27542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
celerová směs | |
---|---|
1 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Pstruh plněný celerovou směsí | |
2 stroužek | Česnek |
20 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Pstruh |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 314,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Česnek, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh plněný celerovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěný, nahrubo nastrouhaný celer a mírně osmahneme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, pepř a majoránku. |
2 | Vykuchané, omyté pstruhy naplníme připravenou celerovou směsí, sepneme jehlami a potřeme směsí rozpuštěného másla se solí a česnekem. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlití vypečenou šťávou. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami nebo se smaženými hranolky. |