Krůtí plátky na pažitce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí plátky na pažitce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Krůtí prsa |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Šalotka |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 138,8mg |
Draslík | 471,9mg |
Vláknina | 834,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Pažitka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí plátky na pažitce postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Poté osmažíme na rozpáleném oleji. |
3 | Maso přendáme na talíř a uchováme v teple. |
4 | Z pánve odstraníme tuk, přisypeme pokrájenou šalotku a necháme jí restovat 1 minutu, poté přilijeme smetanu. |
5 | Necháme chvíli vařit, osolíme, opepříme a posypeme sekanou pažitkou. |
6 | Maso servírujeme přelité omáčkou. |