Jednoduchý recept

Šalotka dušená

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2756

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná
20 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 933kJ
41% Sacharidy 147 g
12% Tuky 9 g
8% Sodík 165 mg
38% Bílkoviny 21 g

Šalotka dušená postup přípravy receptu:

1

Šalotky spaříme, oloupeme a vložíme na máslo do kastrolu. Osolíme, opepříme, osladíme, zakápneme octem a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka.

2

Když se voda odpaří a šalotky jsou měkké, necháme je v kastrole zesklovatět na másle s cukrem. Kastrolem lehce potřásáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept