Šalotka dušená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šalotka dušená
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2756 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 147g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šalotka dušená postup přípravy receptu:
1 | Šalotky spaříme, oloupeme a vložíme na máslo do kastrolu. Osolíme, opepříme, osladíme, zakápneme octem a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. |
2 | Když se voda odpaří a šalotky jsou měkké, necháme je v kastrole zesklovatět na másle s cukrem. Kastrolem lehce potřásáme. |