Rybí karbanátky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí karbanátky se sýrem
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27564 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
250 g | Kapr obecný |
3 dl | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 115,3mg |
Draslík | 238,1mg |
Vláknina | 657,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Kapr obecný, Olej rostlinný, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 40%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí karbanátky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené rybí maso nakrájíme na malé kousky. |
2 | V míse s mlékem namočíme žemli, kterou po 2 minutách vyjmeme a vymačkáme z mléka. |
3 | Žemli nakrájíme a smícháme s připravenou rybou, přimícháme žloutek, citrónovou kůru, sýr a sůl. |
4 | Z hotové směsi vyválíme pár malých šišek, které obalíme ve strouhance. |
5 | Šišky smažíme za stálého otáčení na oleji přibližně 3 minuty. |