Rybí rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí rizoto
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27566 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Hrášek |
300 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
600 g | Rýže jasmínová |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 66,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Kapr obecný, Kmín drcený, Muškátový oříšek, Olej stolní, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže jasmínová, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí rizoto postup přípravy receptu:
1 | Uvařené rybí maso zbavíme kostí a natrháme na malé kousky. |
2 | Na pánvi s olejem osmahneme cibulku a přimícháme připravenou rybu, hrášek, uvařenou rýži, sýr, muškátový oříšek, sůl, pepř a kmín. |
3 | Vše krátce osmažíme a můžeme servírovat. |