Špagety se smetanovo-mrkvovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se smetanovo-mrkvovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27570 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 kávová lžička | Kari koření |
250 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Špagety, Makarony |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 10,7mg |
Draslík | 164,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Olej stolní, Pažitka, Špagety, Makarony, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se smetanovo-mrkvovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme ve vodě a scedíme, takto hotové necháme stranou. |
2 | V pánvi rozpustíme olej a dusíme na půlky nakrájenou mrkev s kari a solí. |
3 | Když mrkev změkne, přilijeme smetanu, vmícháme připravené špagety a posypeme petrželkou a pažitkou. |
4 | Servírujeme posypané sýrem. |