Těstoviny s mysliveckou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s mysliveckou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 27580 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Celer - nať |
60 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
200 g | Skopové maso přední |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka s vyšším obsahem tuku |
250 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 56,5mg |
Draslík | 433,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopové maso přední, Šunka s vyšším obsahem tuku, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s mysliveckou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, celer a mrkev očistíme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Osmahneme na rozpáleném másle. |
3 | Šunku pomeleme s masem, osolíme a opeříme a přidáme ke smažící se zelenině. |
4 | Osmahneme dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. |
5 | Přidáme pokrájená rajčata a dusíme 30 minut. |
6 | Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce a ihned servírujeme s omáčkou. |