Recept

Zapékané mleté jehněčí maso

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27583

Ingredience

80 g Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
500 g Jehněčí maso mleté
400 g Lilek
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
150 g Rajčata
10 g Strouhanka
30 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 371kJ
4% Sacharidy 15 g
61% Tuky 46 g
19% Sodík 377 mg
50% Bílkoviny 28 g

Zapékané mleté jehněčí maso postup přípravy receptu:

1

Olej rozpálíme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, srpky rajčat, kousky žampiónů, nasekanou petrželku a maso.

2

Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 15 minut.

3

Lilky pokrájíme na kolečka, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova.

4

Zapékací mísu vymažeme olejem, naplníme masovou směsí a navrch naskládáme lilek.

5

Vršek zasypeme parmezánem a strouhankou a pečeme 10 minut při 180 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept