Slaný koláč s hruškou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný koláč s hruškou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27587 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Hrušky |
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 173,3mg |
Draslík | 226,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 452,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný koláč s hruškou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uválíme listové těsto, rozdělíme jej na dvě části a z každé vytvoříme tenké kolo o rozměru formy, kterou použijeme. |
2 | Formu na pečení vymažeme máslem a na dno položíme jeden díl listového těsta. |
3 | Těsto posypeme nadrobno nasekanou šunkou, nivou a hruškou. Nakonec položíme druhý díl listového těsta, jemně zatěsníme, aby nevykukovala náplň, a nakonec celé potřeme rozšlehaným vejcem. |
4 | Dáme péct do trouby na 45 minut při 180 °C. |