Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 27588
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
120 g Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
400 g Ledvinky jehněčí
50 g Máslo čerstvé
48 ml Ocet vinný červený
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 883kJ
1% Sacharidy 5 g
18% Tuky 13 g
16% Sodík 316 mg
30% Bílkoviny 17 g

Ledvinky po boloňsku postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme a pokrájíme na tenké plátky.

2

Polovinu cibule pokrájíme na drobné kousky, druhou polovinu na tenčí kolečka.

3

Olej rozehřejeme, maso ne něm 5 minut smažíme, podlijeme octem a necháme ještě 2 minuty povařit.

4

Ledvinky odložíme stranou na teplé místo.

5

Rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, utřený česnek a sekanou petržel. Poté česnek vyjmeme a přisypeme ledvinky.

6

Smažíme za občasného míchání 2 minuty.

7

Přilijeme vývar a zbytek octa, vaříme do vyvaření tekutiny a poté osolíme a opepříme.

8

Ihned podáváme.

9

Jako příloha se hodí vařené brambory či rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept