Skopový kotlík s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový kotlík s artyčoky
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Artyčoky |
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
360 g | Cibule |
6 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
80 g | Rajčata |
12 g | Sádlo škvařené |
750 g | Skopové hrudí |
1 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno bílé |
300 ml | Voda pitná |
300 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 6,7mg |
Draslík | 839,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Bobkový list, Česnek, Cibule, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Skopové hrudí, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový kotlík s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Sádlo rozpálíme na pánvi, přisypeme cibuli pokrájenou na kostičky. |
2 | Ke zlaté cibuli přisypeme mouku, necháme vytvořit jíšku, poté přilijeme víno a vodu. |
3 | Maso pokrájíme na kostky a přidáme do pánve. |
4 | Vše osolíme, opepříme, přidáme česnek, drcené rajče a bylinky. |
5 | Do vařící se omáčky přidáme rozčtvrcené a očištěné artyčoky, přilijeme vývar a přiklopené necháme 120 minut vařit. |