Jehněčí kotlík s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlík s fazolemi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27590 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
3 g | Hřebíček |
1 kg | Jehněčí plec |
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 183,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Hřebíček, Jehněčí plec, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlík s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Fazole dáme vařit s jednou cibulí propíchanou hřebíčky, s 60 g mrkve, oloupaným česnekem, solí a pepřem. |
2 | Maso osmahneme na rozpáleném oleji s máslem. Po zezlátnutí přidáme zbylou, pokrájenou mrkev, zbytek cibule a bylinky. Osolíme a opepříme. |
3 | Podlijeme trochou vody z fazolí a necháme přiklopené dusit 30 minut. |
4 | Maso pokrájíme na menší kousky a vrátíme do hrnce, přisypeme fazole a zeleninu a necháme dodusit dalších 45 minut. |