Jehněčí hřbet s brambory a pěnou z tykve obrovské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hřbet s brambory a pěnou z tykve obrovské
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Brambory |
1000 g | Jehněčí hřbet |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jehněčí hřbet, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí hřbet s brambory a pěnou z tykve obrovské postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme tučných částí. |
2 | Brambory zbavíme slupek, pokrájíme na 3 mm silné plátky. |
3 | Brambory spaříme ve vařící osolené vodě, poté je naskládáme na nejtučnejší část hřbetu. |
4 | Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. |
5 | Maso zarolujeme brambory dovnitř, pevně svážeme nití. Naskládáme na plech a necháme péct 12 minut při 225 °C, po vyjmutí z trouby necháme 10 minut odležet. |
6 | Tykev oloupeme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě doměkka, poté rozmixujeme na pyré, které naředíme vývarem. Hotové pyré propasírujeme přes sítko a smícháme s rozpuštěným máslem. |
7 | Pečené maso pokrájíme na plátky, které přelijeme tykvovým pyré. |