Jednoduchý recept

Řezy ze svíčkové s husími játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 276
Kategorie: Maso

Ingredience

1500 g Hovězí svíčková
200 ml Hovězí vývar základní
200 g Játra husí
100 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
150 g Tuk
100 ml Víno červené
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 864kJ
1% Sacharidy 2 g
32% Tuky 24 g
68% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Řezy ze svíčkové s husími játry postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme s plátky husích nebo drůbežích jater.

2

Řezy i játra vyjmeme, do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, zastříkneme vývarem a vínem a ještě podusíme.

3

Nakonec šťávu se žampiony přisolíme, řezy svíčkové ozdobíme plátky jater, přelijeme šťávou se žampiony a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept