Rychlé karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé karbanátky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2760 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
500 g | Kuřecí maso vařené |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
81,5 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 49,8mg |
Draslík | 124,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 343,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Olej stolní, Paprika červená, Paprika žlutá, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Uvařené maso zbavíme kůže a vykostíme. Čisté maso nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. |
2 | Cibuli, celer a papriky nakrájíme na kousky a přimícháme k masu. |
3 | Přidáme vejce, strouhanku, ochutíme solí a pepřem. |
4 | Masovou směs promačkáme a tvoříme placičky, které naskládáme na vymazaný plech a potřeme olejem. |
5 | Pečeme dozlatova. |