Salát z květáku a kedlubny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z květáku a kedlubny
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27613 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Kedlubna |
1 ks | Květák |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 976,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 146,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kedlubna, Květák, Pažitka, Pepř bílý, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z květáku a kedlubny postup přípravy receptu:
1 | Nejprve ve vodě vaříme květák, a to přibližně 5 minut. Poté květák nakrájíme a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím na hrubo nastrouháme oloupanou kedlubnu a ředkvičky. |
3 | Vychladlý květák smícháme s nastrouhanou zeleninou. |
4 | V míse smícháme olej, cukr, citrónovou šťávu, sůl, pepř, petržel a pažitku. |
5 | Směs nalijeme na připravenou zeleninu, promícháme a můžeme servírovat. |