Studený zeleninový salát s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený zeleninový salát s paprikou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27614 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 ks | Květák |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
3 kávová lžička | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 885,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 180,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Květák, Paprika červená, Paprika žlutá, Pažitka, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studený zeleninový salát s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší dílky. |
2 | V míse smícháme jogurt, pepř, sůl, petrželku a pažitku. |
3 | Nakrájenou zeleninu smícháme spolu s připravenou směsí. |
4 | Salát vložíme na 1 hodinu do chladničky a můžeme servírovat. |
Výborný salát ke grilovanému masu. Pokud nemám červenou papriku, použiji bílou, která je pálivější a dodá salátu říz:-) Zeleninu krájím za pomoci kutru, je krásně nasekaná na malé části:-) Podávat vychlazené je nejlepší.