Červené zelí s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí s ananasem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27619 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Ananas |
1 g | Hřebíček |
1 ks | Jablka |
2 kávová lžička | Marmeláda ostružinová |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Víno červené |
5 dl | Vývar zeleninový |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 903,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 123,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Hřebíček, Jablka, Pepř bílý, Sůl, Víno červené, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda ostružinová, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené zelí s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve nakrájíme zelí, to vložíme do hrnce s vodou a dáme vařit. |
2 | Za občasného míchání vaříme zhruba 2 minuty. Přidáme sůl, hřebíček, pepř a na zelí nalijeme víno a vývar. Vaříme přibližně 15 minut. |
3 | Mezitím nakrájíme ananas a nastrouháme jablka, promícháme s marmeládou a přimícháme k zelí. |
4 | Když jablko změkne, vypneme a můžeme podávat jako přílohu k jakémukoliv masu. |