Recept

Salát s lososem a okurkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27629
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 g Cukr krupice
50 g Kopr čerstvý
200 g Losos - filety
2 ks Okurka salátová
80 ml Olej olivový extra panenský
3 g Pepř bílý
2 ks Pomeranče
5 g Salát ledový
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 434kJ
7% Sacharidy 26 g
30% Tuky 22 g
27% Sodík 533 mg
24% Bílkoviny 13 g

Salát s lososem a okurkou postup přípravy receptu:

1

Lososa nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na tácu a zalijeme čerstvou pomerančovou šťávou, zakryjeme fólií a necháme 15 minut marinovat. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na slabá kolečka, dáme do mísy a osolíme špetkou soli. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kostičky, posekaný čerstvý kopr a promícháme. Druhou okurku neoloupanou na struhadle nakrájíme na tenké dlouhé plátky a těmito plátky vyložíme mělkou mísu, jemně osolíme. Na plátky navršíme okurkovo-cibulovou směs a dáme do ledničky vychladit.

2

Plátky lososa vyjmeme z marinády a nařežeme na asi 3cm pruhy, které pevně smotáme a na jedné straně konce vyhrneme ven, čímž nám vzniknou květy. Ty poklademe na okurkový salát a znovu dáme chladit.

3

Mezitím si připravíme dresink - šťávu, ve které se marinoval losos, smícháme s cukrem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a nakonec pomalu přimícháme olivový olej. Dresinkem polijeme lososové květy, můžeme přizdobit kousky ledového salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept