Zeleninový salát s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s ovocem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27632 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 521,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 787,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Balsamico ocet, Med včelí, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika žlutá, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve očistíme salát, poté jej nakrájíme na větší kusy. |
2 | Avokádo, okurku a papriku nakrájíme na kostičky a promícháme se salátem. |
3 | Přidáme med, hořčici, ocet, pepř a důkladně promícháme. |
4 | Vložíme zhruba na jednu hodinu do chladničky a můžeme servírovat. |
Poznámka
1