Mrkev po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev po indicku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2764 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kari koření |
50 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 660kJ
3% Sacharidy 12 g
474% Tuky 355 g
3% Sodík 58 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 424,0mg |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 10,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev po indicku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky. |
2 | Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. |
3 | Vymažeme plech máslem, dáme na něj hranolky mrkve, posypeme solí, kari, zázvorem a vločkami zbylého másla. |
4 | Dáme péct, občas promícháme. |