Gnocchi ve špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi ve špenátu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Jahodová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (1%) |
ID receptu: | 27643 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 733,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gnocchi ve špenátu postup přípravy receptu:
1 | Špenát uvaříme dle návodu, přidáme česnek, sůl. |
2 | Když je uvařený, přilijeme tak půl litru vody, do špenátu vhodíme gnocchi a uvaříme do měkka. |
3 | K této příloze je vhodné pečené vepřové maso. |
4 | Do směsi špenátu a gnocchi můžete přidat orestované, nakrájené maso. |
Poznámka
1Voda na vaření podle potřeby.