Recept

Hovězí polévka po švýcarsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 27645

Ingredience

Vaječný svítek s bylinkami
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 špetka Sůl
ks Vejce slepičíHovězí světlý vývar
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
800 g Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
200 g Petržel kořen
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 ks Česnek
l Voda pitnáHovězí světlý vývar
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
800 g Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
200 g Petržel kořen
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 ks Česnek
Hovězí polévka po švýcarsku
4 ks Cibulka jarní
100 g Hlíva ústřičná
100 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 954 kcal
Kilojoule 3 989kJ
14% Sacharidy 52 g
284% Tuky 213 g
56% Sodík 1 g
167% Bílkoviny 94 g

Hovězí polévka po švýcarsku postup přípravy receptu:

1

Hlívu ústřičnou, hříbky a žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Jarní cibulku i s natí očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky.

2

V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibulku, po chvilce přidáme houby, které podusíme doměkka, pak přilijeme 1 litr scezeného hovězího vývaru. Polévku povaříme 5 minut, dochutíme solí, pepřem a podáváme s pokrájeným vaječným svítkem.

3

Vaječný svítek s bylinkami [27627]:

4

Ze třech vajec si po rozklepnutí oddělíme žloutky a bílky zvlášť.

5

Bílky v míse vyšleháme na tuhý sníh, přimícháme k němu žloutky a postupně 3 lžíce polohrubé mouky s 2 špetkami soli. Zelenou petrželovou nať promyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a zamícháme do vaječné směsi.

6

Ve větší pánvi si rozpálíme olej, vaječnou směs rozlijeme po pánvi (jako palačinku) a z obou stran ji osmažíme pozvolna dozlatova.

7

Vychladlý svítek nakrájíme na tenké nudličky, které dáme těsně před podáváním do polévky. Pokud nakrájený svítek dáme do misky, každý si do polévky může nabrat tolik svítku, kolik chce.

8

Hovězí světlý vývar [27325]:

9

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

10

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litru studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené.

11

Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

12

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru.

13

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

14

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.Hovězí světlý vývar [27325]:

15

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

16

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litru studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené.

17

Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

18

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru.

19

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

20

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept