Švýcarské soufflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarské soufflé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2765 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
140 g | Sýr Eidam cihla 40% |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 321,7mg |
Draslík | 107,0mg |
Vláknina | 671,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarské soufflé postup přípravy receptu:
1 | Vymastíme a vysypeme formu na soufflé. |
2 | Rozpustíme máslo a smícháme s moukou. Zvolna přiléváme mléko, mícháme, přidáme žloutky a sýr. |
3 | Šleháme a dochutíme. |
4 | Ušleháme bílky se solí a vkládáme je do hmoty, nemícháme, jen obracíme vařečkou. |
5 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25minut. |