Husté jablečné pyré ke drůbežímu masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husté jablečné pyré ke drůbežímu masu
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27666 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
20 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Hrozinky |
5 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Kečup |
1 dl | Ocet vinný |
2 ks | Pomeranče |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 155g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Ocet vinný, Pomeranče, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husté jablečné pyré ke drůbežímu masu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve nakrájíme oloupaná rajčata a pomeranče na malé kostičky. |
2 | V hrnci dáme vařit vodu, ocet a cukr, přimícháme nakrájené ovoce, na jemno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a hrozinky. |
3 | Vše dusíme zhruba 6 minut. |
4 | Nakonec přimícháme kečup a povaříme. |
5 | Servírujeme spolu s drůbežím masem. |