Recept

Venkovská cibulačka s knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27677

Ingredience

Cibulačka
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
150 g Cibule červená
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
800 g Hovězí maso přední
0,5 kávová lžička Kmín římský
1 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Petržel kořen
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 dl Víno bílé
1 ks Česnek
Venkovská cibulačka s knedlíčky
300 g Hovězí kýta
400 g Kosti hovězí morkové
50 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,302 kcal
Kilojoule 5 447kJ
9% Sacharidy 31 g
230% Tuky 172 g
28% Sodík 570 mg
94% Bílkoviny 53 g

Venkovská cibulačka s knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Do 1,3 litru cibulačky dáme vařit 3 morkové kosti (400 g) a 300 g kýty bez kosti. Vaříme do změknutí masa přibližně 90 minut. Polévku scedíme a pokrájené maso na kostky vrátíme zpět do vývaru. Morek z kostí vyjmeme, dáme ho do misky, přidáme k němu polohrubou mouku, vejce, špetku soli s pepřem, směs dobře vymícháme a vytvarujeme knedlíčky, které povaříme přibližně 5-7 minut, polévku dochutíme červenou paprikou, solí a podáváme.

2

Cibulačka [27432]:

3

Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Omytou a odkapanou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme.

4

V hrnci na rozpáleném másle s olejem cibuli zpěníme, přidáme petrželovou nať s česnekem a pod pokličkou dusíme 3-5 minut, pak směs zalijeme 1 litrem scezeného hovězího vývaru, přidáme 1 dl bílého vína, drcený římský kmín, pár kapek citronové šťávy a polévku dochutíme špetkou chilli, solí, bílým pepřem a podáváme.

5

Hovězí světlý vývar [27325]:

6

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

7

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litru studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené.

8

Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

9

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto by jsme měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru.

10

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

11

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept