Recept

Ostrá cibulová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 27679
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

masové knedlíčky
1 stroužek Česnek
200 g Maso mleté - mix
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Hovězí světlý vývar
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
800 g Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
200 g Petržel kořen
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 polévková lžíce Zelený pepř ve slaném nálevu
Ostrá cibulová polévka
2 stroužek Česnek
100 g Chilli paprička
200 g Cibule
100 g Kukuřice cukrová nakládaná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tequila
1,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 058kJ
10% Sacharidy 37 g
164% Tuky 123 g
33% Sodík 661 mg
96% Bílkoviny 54 g

Ostrá cibulová polévka postup přípravy receptu:

1

Cibuli s česnekem oloupeme a pokrájíme ji na tenké plátky. Petrželku opláchneme a drobně pokrájíme.

2

Chilli papričky omyjeme, odstraníme z nich jadérka a pokrájíme je na nudličky. Sterilovanou sladkou kukuřici scedíme a necháme odkapat.

3

Do misky dáme 200 g mletého masa, žloutek, sůl, pepř, prolisovaný česnek a 3 lžíce polohrubé mouky. Masovou směs dobře promícháme a vytvarujeme knedlíčky.

4

V pánvi rozpustíme máslo s olejem, na kterém cibuli s česnekem restujeme dozlatova. Přilijeme 1 litr čistého hovězího vývaru, 1,5 dl bílého vína a povaříme 5 minut. Postupně do vývaru vložíme masové knedlíčky, pokrájené chilli papričky, vaříme 8 minut, nakonec přidáme kukuřici a vše povaříme ještě 5 minut. Polévku dochutíme solí a 2 lžícemi tequilly. Necháme přejít varem a podáváme.

5

Hovězí světlý vývar [27325]:

6

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

7

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litru studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené.

8

Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

9

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru.

10

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme jej při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

11

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept