Vegetariánský salát z rýže natural - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vegetariánský salát z rýže natural
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 27680 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
2 ks | Mrkev kořen |
6 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 ks | Rajčata |
250 g | Rýže neloupaná (Natural) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 423,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Rýže neloupaná (Natural), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vegetariánský salát z rýže natural postup přípravy receptu:
1 | Podle návodu uvaříme rýži. |
2 | Nasekáme oloupanou cibuli, omyté a očištěné cukety a mrkve nakrájíme na kostičky. |
3 | Papriky zbavíme semen, nakrájíme na kostičky. Z rajčat odstraníme semena a nadrobno nakrájíme. |
4 | V pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a za stálého míchání na něm 5 minut dusíme připravenou zeleninu. Do směsi vmícháme uvařenou rýži a necháme vychladnout. |
5 | Přendáme směs do mísy, přidáme zbytek olivového oleje, ocet z bílého vína a nasekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme. |
6 | Před podáváním necháme alespoň 20 minut odležet. |
Poznámka
Podle chuti lze zvolit i jiný druh zeleniny, například hrášek, kukuřici, jarní cibulky, okurky či ředkvičky.