Zeleninová polévka s kuličkami z rýže a drůbežího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s kuličkami z rýže a drůbežího masa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 27682 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
200 g | Drůbeží maso |
100 g | Kapusta hlávková |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
200 g | Rýže jasmínová |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 162,7mg |
Draslík | 424,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Oregano sušené, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Rýže jasmínová, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s kuličkami z rýže a drůbežího masa postup přípravy receptu:
1 | Smícháním rýže, masa a vajec vytvoříme těsto, které podle chuti osolíme, opepříme a vytvarujeme do malých kuliček. |
2 | Pórek s kapustou nakrájíme na proužky, mrkev na kostičky. |
3 | Do ohřátého drůbežího vývaru vložíme zeleninu a masové kuličky, opepříme, okořeníme tymiánem a oreganem. |
4 | Při mírné teplotě vaříme asi 30 minut. |