Recept

Jemná zelňačka s rýží a debrecínskými klobásami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 27683
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
300 g Klobása debrecínská
1 kávová lžička Kmín celý
1 hrst Majoránka čerstvá
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže neloupaná (Natural)
200 g Smetana zakysaná 12%
2 špetka Sůl
1 l Voda pitná
100 g Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
1 l Vývar zeleninový
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 472kJ
16% Sacharidy 58 g
42% Tuky 31 g
44% Sodík 876 mg
48% Bílkoviny 27 g

Jemná zelňačka s rýží a debrecínskými klobásami postup přípravy receptu:

1

Podle návodu uvaříme rýži v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci zahřejeme olej, osmahneme na něm cibuli a zalijeme zeleninovým vývarem.

3

Zelí nakrájíme na menší kousky a přidáme do hrnce s vývarem. Vložíme také bobkový list, kmín a 2 snítky majoránky.

4

Přiklopíme a při mírné teplotě za občasného zamíchání vaříme asi 25 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr.

5

Z vývaru vyjmeme majoránku a bobkový list. Přidáme na plátky nakrájenou klobásu a rýži a vaříme ještě 10 minut.

6

Polévku servírujeme ozdobenou kopečkem kyselé smetany, výhonky Alfalfa a lístky majoránky.

Poznámka

Místo debrecínské klobásy lze též použít telecí klobásu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept