Recept

Špenátová polévka s jogurtem a rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 27684
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
450 g Jogurt bílý
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rýže neloupaná (Natural)
500 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1,3 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 967 kcal
Kilojoule 4 044kJ
20% Sacharidy 72 g
44% Tuky 33 g
60% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Špenátová polévka s jogurtem a rýží postup přípravy receptu:

1

Drůbeží vývar zahřejeme a krátce v něm blanšírujeme špenát. Poté špenát vyjmeme a nakrájíme na větší kousky. Vývar zatím odložíme.

2

Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji v hrnci na rozehřátém másle. Zhruba po 2 minutách přidáme špenát, přilijeme vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Vše nezakryté vaříme 15 minut.

3

Smícháme jogurt, žloutky, citronovou šťávu a mletou papriku. Tuto směs propasírujeme do polévky a důkladně promícháme. Při mírné teplotě vaříme dalších 10 minut.

4

Podle návodu uvaříme rýži, vložíme ji do polévkových misek a přelijeme připravenou polévkou.

5

Vhodnou přílohou je chlebová placka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept