Recept

Salát z divoké rýže s mladou zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 27686
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 polévková lžíce Hořčice
100 g Hrášek
1 ks Kedlubna
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej bodlákový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rýže indiánská
1 hrst Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 020kJ
10% Sacharidy 38 g
87% Tuky 65 g
5% Sodík 103 mg
15% Bílkoviny 8 g

Salát z divoké rýže s mladou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme podle návodu a necháme na sítu dobře okapat.

2

Oloupeme kedlubnu a mrkev, nakrájíme je na asi 0,5 cm silné kousky ve tvaru hranolků. Hrášek omyjeme a očistíme. Špenát důkladně propláchneme, necháme okapat na sítu.

3

Do vroucí osolené vody vložíme kedlubnu a mrkev a asi 2 minuty povaříme. Přidáme hrášek a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu vyjmeme, přendáme ji do síta, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.

4

Do vroucí vody nyní vložíme špenát a vaříme jej tak dlouho, dokud se zcela nerozpadne. Poté špenát vyjmeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme.

5

Opláchneme bylinky, dosucha je otřepeme a nasekáme. Promícháme hořčici, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a bylinky.

6

Smícháme rýži se zeleninou, bylinkovým dresinkem a podle chuti dochutíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept