Salát z divoké rýže s mladou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z divoké rýže s mladou zeleninou
Salát z divoké rýže s mladou zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 27686 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Hrášek |
1 ks | Kedlubna |
100 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej bodlákový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rýže indiánská |
1 hrst | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 308,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Kedlubna, Ocet vinný, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice, Mrkev kořen, Olej bodlákový, Pepř černý mletý, Rýže indiánská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z divoké rýže s mladou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu a necháme na sítu dobře okapat. |
2 | Oloupeme kedlubnu a mrkev, nakrájíme je na asi 0,5 cm silné kousky ve tvaru hranolků. Hrášek omyjeme a očistíme. Špenát důkladně propláchneme, necháme okapat na sítu. |
3 | Do vroucí osolené vody vložíme kedlubnu a mrkev a asi 2 minuty povaříme. Přidáme hrášek a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu vyjmeme, přendáme ji do síta, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat. |
4 | Do vroucí vody nyní vložíme špenát a vaříme jej tak dlouho, dokud se zcela nerozpadne. Poté špenát vyjmeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme. |
5 | Opláchneme bylinky, dosucha je otřepeme a nasekáme. Promícháme hořčici, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a bylinky. |
6 | Smícháme rýži se zeleninou, bylinkovým dresinkem a podle chuti dochutíme. |