Recept

Rýžový salát s arašídovým dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 27687
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

6 kávová lžička Arašídové pyré
2 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
2 ks Hřebíček
600 g Jogurt bílý
300 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Ocet vinný
2 ks Okurka salátová
2 kávová lžička Olej rostlinný
6 polévková lžíce Omáčka sójová
4 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
100 g Rýže Basmati
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 233kJ
13% Sacharidy 47 g
240% Tuky 180 g
8% Sodík 153 mg
21% Bílkoviny 12 g

Rýžový salát s arašídovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Z důkladně omytého pomeranče nastouháme asi 1 kávovou lžičku pomerančové kůry. Vymačkáme pomerančovou šťávu a doplníme ji vodou na 200 ml.

2

Cibuli velmi jemně nasekáme a v hrnci na zahřátém oleji necháme zesklovatět. Přisypeme rýži a chvilku podusíme.

3

Zalijeme pomeračovou šťávu a ochutíme solí s hřebíčkem. Hrnec přiklopíme a za mírného varu necháme asi 12 minut dusit. Připravenou pomerančovou rýži odložíme stranou a necháme vychladnout.

4

Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostky okurky a nahrubo nastrouháme mrkev.

5

Smícháme jogurt, sójovou omáčku, arašídové pyré a pikantně dochutíme octem, pepřem a cukrem.

6

Promícháme pomerančovou rýži, okurku, mrkev a dresink. Navrch ozdobíme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept