Zeleninová polévka s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s rýží
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 27688 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g | Rýže jasmínová |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 943,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,5mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Kopr čerstvý, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže jasmínová, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s rýží postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu omyjeme. Papriky zbavíme semen a bílých žeber, mrkev oloupeme. Cibuli, papriky, cukety a mrkev nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme rýži, zeleninový vývar a asi 10 minut dusíme. |
3 | Přisypeme nakrájenou zeleninu a vaříme asi 5 minut. Vložíme rajčata a vaříme dalších 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Podáváme posypané sekaným koprem. |
Poznámka
Polévku lze vylepšit kousky slaniny, které osmahneme spolu s cibulí.