Minestrone s rýží a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minestrone s rýží a parmezánem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 27690 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
5 g | Bazalka |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
400 g | Fazole červené sterilované |
3 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
2 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
5 ks | Rajčata |
125 g | Rýže neloupaná (Natural) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 12,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,9mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Česnek, Cuketa, Fazole červené sterilované, Olej kukuřičný, Paprika červená, Pepř cayenský, Rajčata, Rýže neloupaná (Natural), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minestrone s rýží a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu. |
2 | Přes síto slijeme fazole, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Nadrobno nakrájíme papriku, cuketu, rajčata a pórek. Oloupeme celer a nakrájíme na kostky. Oloupeme a jemně nasekáme stroužek česneku. |
3 | V hrnci zahřejeme olej a vložíme připravenou zeleninu. Vše zhruba 5 minut dusíme. |
4 | Zalijeme zeleninu zeleninovým vývarem a důkladně ochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vaříme dalších 10 minut. Dochutíme balsamikovým octem. |
5 | Polévku na talířích posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme lístky bazalky. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je čerstvá ciabatta.