Zapečená párková omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená párková omeleta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27696 |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
150 g | Dýně |
20 ml | Olej olivový |
100 g | Párky Frankfurtské |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
4 g | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 257,8mg |
Draslík | 576,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Dýně, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená párková omeleta postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli, dýni a brambory. Vše nakrájíme na tenké plátky, které osmahneme na rozpáleném oleji dorůžova. |
2 | Do mísy dáme na kousky nakrájené rajče, párek a osmahnutou zeleninu. Přidáme ušlehaná vejce a strouhaný sýr, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. |
3 | Připravíme 4 pečící sáčky a vzniklou hmotu do nich vlijeme. Je nutné pořádně zavázat, aby obsah nevytekl. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, podáváme teplé např. se zeleninovým salátem. |