Recept

Zapečená sázená vejce

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 27697
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
30 g Máslo čerstvé
100 g Moravské uzené maso
3 g Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
3 g Sůl
4 plátek Sýr Čedar
100 g Sýr Eidam cihla 30%
4 ks Vejce slepičí
2 dl Víno červené
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 434kJ
2% Sacharidy 7 g
27% Tuky 20 g
20% Sodík 393 mg
39% Bílkoviny 22 g

Zapečená sázená vejce postup přípravy receptu:

1

Na pekáč si připravíme 4 zapékací sáčky, do každého vložíme půlku rajčete. Na pánvi na rozpáleném másle osmahneme nakrájenou cibulku nadrobno, uzené maso, osolíme, opepříme, za stálého míchání přilijeme víno a přisypeme strouhaný sýr. Na mírném ohni chvíli povaříme a stále mícháme, aby se nám vytvořila konzistentní hmota. Tu potom rozdělíme do jednotlivých sáčků a dáme zapéct asi na 10 minut do středně vyhřáté trouby.

2

Mezitím si připravíme sázená vejce. Do 1 litru vody přilijeme lžíci citronové šťávy a přivedeme ji k varu. V té chvíli do ní opatrně vyklepneme vejce tak, aby se neoddělil žloutek. Hlídáme a jakmile se bílek srazí a vytvoří obal, vejce vyjmeme a vložíme na půlku rajčete do zapékacího sáčku. Zakryjeme plátkem sýra a znovu dáme zapéct, dokud se sýr na vejci nerozteče. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept