Zapečená sázená vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená sázená vejce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27697 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Moravské uzené maso |
3 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
3 g | Sůl |
4 plátek | Sýr Čedar |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 275,4mg |
Draslík | 289,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená sázená vejce postup přípravy receptu:
1 | Na pekáč si připravíme 4 zapékací sáčky, do každého vložíme půlku rajčete. Na pánvi na rozpáleném másle osmahneme nakrájenou cibulku nadrobno, uzené maso, osolíme, opepříme, za stálého míchání přilijeme víno a přisypeme strouhaný sýr. Na mírném ohni chvíli povaříme a stále mícháme, aby se nám vytvořila konzistentní hmota. Tu potom rozdělíme do jednotlivých sáčků a dáme zapéct asi na 10 minut do středně vyhřáté trouby. |
2 | Mezitím si připravíme sázená vejce. Do 1 litru vody přilijeme lžíci citronové šťávy a přivedeme ji k varu. V té chvíli do ní opatrně vyklepneme vejce tak, aby se neoddělil žloutek. Hlídáme a jakmile se bílek srazí a vytvoří obal, vejce vyjmeme a vložíme na půlku rajčete do zapékacího sáčku. Zakryjeme plátkem sýra a znovu dáme zapéct, dokud se sýr na vejci nerozteče. Ihned podáváme. |