Jednoduchý recept

Řezy ze svíčkové

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 277
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Cukr krupice
1500 g Hovězí svíčková
200 ml Hovězí vývar základní
200 g Játra drůbeží
150 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
150 g Protlak rajčatový
50 g Slanina vepřová
30 g Sůl
100 g Tuk
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 028kJ
2% Sacharidy 8 g
34% Tuky 26 g
69% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Řezy ze svíčkové postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými plátky slaniny.

2

Řezy i slaninu vyjmeme, do výpeku vložíme očištěná a opláchnutá, na drobné plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, rajčatový protlak, vývar a krátce podusíme.

3

Šťávu s játry mírně přisladíme, přilijeme víno, přisolíme a ještě velmi krátce podusíme.

4

Opečené řezy svíčkové přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátky opečené slaniny.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept