Recept

Řízky z jehněčí plece

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27702
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Hořčice kremžská
500 g Jehněčí plec
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 103kJ
2% Sacharidy 7 g
89% Tuky 66 g
23% Sodík 461 mg
52% Bílkoviny 29 g

Řízky z jehněčí plece postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou jehněčí plec nakrájíme na tenké plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso potřeme kremžskou hořčicí, pokapeme olejem a necháme nejméně 48 hodin v chladničce uležet.

2

Potom řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji, vyjmeme do pekáčku, přidáme kousek másla, vložíme do vyhřáté trouby. Chvíli dopékáme a ihned podáváme.

3

Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept